Finalist 100% Gezond Wonen Challenge

//Finalist 100% Gezond Wonen Challenge

‘Stop tocht, stank en schimmel zonder energieverlies in één dag
Fresh-r in samenwerking met InHealth, Kristinsson Architecten, Cevesin en Reinbouw

De baanbrekende toepassing van het ventilatiesysteem Fresh-r is geselecteerd als één van de vier finalisten voor de 100% GZND Wonen Challenge van woningcorporatie Mitros. De inzending is gedaan vanuit een samenwerking tussen Fresh-r, gezondheidsexpert InHealth, Kristinsson Architecten, Cevesin als specialist in technische installaties en bouwbedrijf Reinbouw met de titel ‘Stop tocht, stank en schimmel in één dag zonder energieverlies.’ Met deze baanbrekende Fresh-r toepassing kan iedereen profiteren van een gezonde luchtkwaliteit en een aangenaam klimaat binnenshuis; en dit alles kan in één dag. 

De challenge
Mitros schreef een challenge uit, waarin zij op zoek gaat naar een oplossing die garandeert dat de huurder na een renovatie in een gezond en aangenaam binnenklimaat leeft. De vijf samenwerkingspartners dienden hun voorstel in en zijn nu uitgenodigd om op woensdag 30 mei hun oplossing – de toepassing op basis van de Fresh-r – tijdens de finale in de Fabrique in Utrecht te presenteren. Er zijn vier genomineerden. De jury kiest op basis van de voorstellen en presentatie de twee winnaar(s), die vervolgens in de praktijk aan de slag gaan om hun voorstel te bewijzen. Bent u nieuwsgierig naar deze oplossing en wilt u aanwezig zijn op de finaledag, meldt u hier aan.

Honderd procent gezonde lucht
Woningcorporatie Mitros, organisator van de Challenge, wil dat haar huurders elke dag blij zijn dat zij een woning bij Mitros huren. Jaarlijks onderhouden en renoveren zij honderden woningen. Een geïsoleerde woning is goed voor de portemonnee van de huurder. Maar na de renovatie zien zij veelal nieuwe problemen ontstaan als koude stroom, vocht- en schimmelproblemen, geluidsoverlast van toegepaste installaties en gebruiksonvriendelijke systemen. Mitros heeft hiertoe de 100% GZND Wonen Challenge uitgeschreven waarin zij op zoek gaat naar een oplossing die garandeert dat de huurder na een renovatie een gezond en aangenaam binnenklimaat heeft. Dankzij de samenwerking rond de Fresh-r wordt zowel de behoefte van de bewoner als van Mitros bereikt; een woning met een aangenaam binnenklimaat, gezonde luchtkwaliteit, energiebesparing en oog voor het milieu.

Voorverwarmen
De innovatieve oplossing voor Mitros is ontwikkeld in samenwerking met Fresh-r, gezondheidsexpert InHealth, Kristinsson Architecten, Cevesin als specialist in technische installaties en bouwbedrijf Reinbouw. De Fresh-R is een slim ventilatiesysteem dat automatisch wordt aangestuurd door vocht-, CO2 en (optioneel) fijnstofsensoren. De ventilator zorgt ervoor dat gezonde verse lucht de woning binnenkomt zonder dat er warmteverlies optreedt. Fresh-r is een universele oplossing die breed toepasbaar is, waardoor iedere huurder van Mitros kan profiteren van een gezond en aangenaam binnenklimaat.

2018-04-30T13:03:47+00:00 30 april 2018|Nieuws|