Vier woningen per week. Dat is het stevige tempo waarmee Reinbouwers de 132 woningen van de Veluwse wijk Harderweide neerzetten. Projectleider Dennis Scholten is er duidelijk over: “Door samen hard te werken, de goede sfeer op de bouwplaats en vooral onze procesmatige aanpak, loopt het hier gesmeerd.” Dennis en zijn team zijn trots op het project: een gemêleerde wijk met 52 huurwoningen en 80 koopwoningen. Om de kopers en huurders hun thuis vanuit een nieuw perspectief te laten zien en de gedegen Reinbouw-aanpak in beeld te brengen, filmden we het project van boven.

Opgeruimde bouwplaats, gestructureerd proces
De drone bracht het heien en storten van de fundering, het plaatsen van de prefab casco-delen en gevels, het timmerwerk, de installaties en zelfs de eerste contouren van de tuinen in beeld. Zo opgeruimd als de bouwplaats er van boven uitziet, zo gestructureerd is het proces van de Reinbouwers in Harderwijk. Dennis: “Om in dit tempo 132 woningen neer te zetten, moet je weten wat je doet. En wanneer je dat doet. We hebben ons werk daarom goed voorbereid en houden ons strikt aan die planning. Dat kan alleen in een samenwerking waarin je elkaar scherp houdt. Waarin je samen stevig aanpakt. Zo kom je ook in drukke tijden je beloftes na. En daar gaat het om.”

Procesmatige diversiteit
Dat een procesmatig gebouwde wijk absoluut geen saaie buurt vol identieke huizen hoeft te zijn, bewijst Reinbouw in Harderweide. Vrijstaande huizen, twee onder een kapwoningen en rijwoningen, ieder met hun eigen uitstraling. Het resultaat van een intensieve samenwerking met Weusten Liedenbaum Architecten. Door te spelen met materialen, kleuren en geveldetails, waan je je in Harderweide in een sfeervolle dorpse wijk. Een buurt met allure! Drie maand nadat wethouder Christianne van der Wal het startschot voor de bouw gaf, wonen de eerste huurders al in hun huis. In september volgen de eerste kopers. Wij zijn tevreden! Meer informatie over Harderweide en een aantal artist impressions vind je hier.