Vorige week zijn we gestart met de afbouw van de 30 huurappartementen Pius X in Woerden. Het complex is duurzaam gebouwd en bestaat uit drie bouwlagen. Op de betonnen fundaties zijn geïsoleerde kanaalplaatvloeren aangebracht. De kalkzandsteen bouwmuren dragen vervolgens de breedplaatvloeren waarin de installaties zijn opgenomen. Ook op het platte dak is een betonvloer voorzien van dakranden, isolatie en dakbedekking.

De galerijen en balkons zijn uitgevoerd middels prefab beton en stalen liggers. De schil van het gebouw heeft een geïsoleerde spouwmuur met bakstenen gevels, waarin de kozijnen, met ramen en deuren zijn opgenomen.

In totaal zijn er 9 woningtypes in het project, alle woningtypes zijn 3-kamerappartementen met 2 slaapkamers, een woonkamer met een open keuken, badkamer en een buitenruimte (tuin of balkon).

Alle woningen worden voorzien van een individuele hoog rendement centrale verwarmingsinstallatie met vloerverwarming in de woning en een zelfregulerende mechanische ventilatie. Goede isolatie, een gezond en comfortabel binnenklimaat en een goede warmtevoorziening kunnen leiden tot een gezonde, comfortabele en energiezuinige woning.

Kijk voor meer informatie ook op de projectpagina.