Anderhalf jaar geleden startte JoeJoe als leerling bij Reinbouw. Inmiddels heeft hij zijn mbo-diploma allround timmerman op zak én bood Reinbouw hem een vast contract mét vervolgopleiding aan. JoeJoe: “Ik mag van Reinbouw doorleren tot uitvoerder. Die kans heb ik natuurlijk direct gegrepen!” We spreken JoeJoe in Vleuten, waar hij net met zijn collega’s een van de veertien nieuwbouwwoningen van een nieuwe vloer heeft voorzien.

Een baan vol afwisseling
We vragen hoe het leven op de bouw hem bevalt. Enthousiast vertelt hij: “Timmerman is het meest diverse beroep wat je in de bouw kunt hebben. Je bent betrokken bij elke bouwfase; van de fundering tot de kap en je werkt met iedereen samen. Door die afwisseling is timmerman misschien wel één van de moeilijkste banen in de bouw, maar zeker ook de leukste. Vanochtend hielp ik met het leggen van vloeren met een kraan en morgen ga ik ramen afhangen. Je bent steeds met wat anders bezig. Zo leer je elke dag wat nieuws.”

“Timmerman is het meest diverse beroep
wat je in de bouw kunt hebben.”

Leren van het mooiste timmerwerk
JoeJoe startte zijn BBL-leerperiode bij een kleinere aannemer die met name in de renovatie actief was. Doordat een opdracht van zijn stagebedrijf vertraging opliep, dreigde zijn leerperiode te stagneren. Via zijn opleiding ReVaBo Oosterbeek kwam hij in contact met Reinbouw, waar hij zijn BBL-traject kon vervolgen. JoeJoe: “Daar was ik blij mee. Reinbouw is een leuk bedrijf met vriendelijke collega’s die je graag wat leren. Ze zien je niet als leerjongen voor de rotklusjes, maar je wordt echt met open armen ontvangen. Mijn collega’s lieten het mooiste timmerwerk zelfs speciaal voor mij liggen, zodat ik er echt van kon leren. Als je inzet toont, hebben ze bij Reinbouw het beste met je voor en kan eigenlijk alles, zoals de opleiding tot uitvoerder die ze me nu hebben aangeboden. En dat vind ik heel belangrijk.”

Helemaal zelf doen
Reinbouw is sterk in de bouw van grote woningbouwprojecten en utiliteit. 22 appartementen in Hoef en Haag, 74 woningen in Almere, 12 woningen in Doetinchem en nu bijvoorbeeld de 14 duurzame woningen in Vleuten waar JoeJoe aan het werk is. Hij vertelt: “Zulke grote projecten zijn heel interessant voor mij. Bij de eerste twee of drie woningen is het even uitzoeken en vraag je je collega’s wat vaker om hulp, bij de derde en vierde gaat het al een stuk beter en de vijfde doe je gewoon helemaal zelf. Het gevoel om na vier woningen precies te weten hoe alles in elkaar steekt en hoe je alles moet doen… dat is echt tof. Het is zó vet om het eindresultaat te zien van het huis waar je helemaal zelfstandig aan werkte!”

Doorleren via Reinbouw
JoeJoe geniet nog volop van zijn werk als timmerman, maar heeft ook zin om na de vakantie met zijn opleiding tot uitvoerder te starten. “Als ik straks 21 ben, heb ik al mijn diploma’s op zak en kan ik het werk doen wat ik leuk vind! Ik kan uitvoerder worden, of bijvoorbeeld voorman. Maar eerst wil ik wat ervaring opdoen als timmerman. Daar leer je hoe je met je handen werkt. En dat is belangrijk voor als je straks uitvoerder bent.”

Ik zou het zo weer doen!
Ter afsluiting van ons gesprek vragen we JoeJoe of hij nog tips heeft voor jongeren die een toekomst in de bouw overwegen. Hij vertelt: “Als je handig bent en het leuk vindt om dingen te maken, dan zou ik het direct doen! Het is altijd gezellig met elkaar op de bouw en het werk is elke dag anders. Je ontwikkelt ook jezelf en ontdekt wat voor mooie dingen je kunt maken. Het mooist is het gevoel dat je krijgt als je mensen ziet wonen in het huis dat jij hebt gebouwd… dat is heel vet. Ik zou het zo weer doen!”

Wil jij je, net als JoeJoe, ontwikkelen in de bouw?
Stuur dan eens een bericht naar onze HR-adviseur via hr@reinbouw.nl. Dan hoor je van ons alles over de stage- en opleidingsmogelijkheden van Reinbouw!