De kroon op Het Lint is met de bouw van het stijlvolle appartementencomplex, genaamd Landgoed Hoevesteijn, gisteren officieel gestart. Landgoed Hoevesteijn bestaat uit 17 appartementen, met luxe uitstraling, verdeeld over vier woonlagen en beschikt over royale 3- en 4 kamerappartementen. Geheel geïnspireerd op de Oud-Hollandse architectuurstijl. Hier staat alles in het teken van luxueus, comfortabel en onbekommerd wonen in het groen. Landgoed Hoevesteijn is een ontwerp van Zeinstra Veerbeek Architecten en Adviesbureau Haver Droeze.

Jeroen Officier, directie Hoef en Haag CV: “Landgoed Hoevesteijn is een echte eye-catcher in en voor Hoef en Haag. Fijn om met de bouw van dit mooie appartementengebouw ook weer een nieuwe doelgroep een plek te kunnen bieden in het nieuwe dorp aan de Lek. “

Over de wijk Het Lint
Het Lint fase vier wordt gebouwd in de verfijnde bouwstijl ‘fin de siècle’ stijl met rijk gedecoreerde gevels. De luxe en schoonheid van deze architectuurstijl zie je terug in de detaillering en ornamenten van het metsel- en houtwerk. Echt buiten wonen doe je in Het Lint. Ruim, landelijk én met veel water om je heen van plas Everstein en de Meander. Wonen in het Lint betekent een afwisseling van woon- en architectuurstijlen in een dorps karakter met een ruime keuze aan verschillende woningtypes en groottes. Opvallend aan Het Lint is dat alle woningen een ruime voor- en achtertuin hebben én dat veel woningen de gelegenheid bieden voor parkeren op eigen terrein. Dorps wonen maar dan met alle mogelijkheden van nieuwbouw.

Antoinette Wilmot, commercieel directeur Reinbouw: “Het bouwen van zo een uniek Landgoed is geen alledaagse opgave. Wij zijn er bijzonder trots op dat wij deze kroon op Het Lint mogen plaatsen”.

Duurzaam landgoed
Landgoed Hoevesteijn is gelegen in een groene en natuurrijke omgeving. Duurzame installaties, zoals verwarming en koeling via een bodemwarmtewisselaarsysteem en de voorbereidende voorzieningen voor het laden van elektrische auto’s mogen dan ook niet ontbreken. De benodigde energie van het appartement wordt volledig opgewerkt met zonnepanelen (BENG 2=0).

Wethouder Teus Meijdam: “Het dorp Hoef en Haag krijgt steeds meer vorm. Ik ben vereerd het startsein te mogen geven van deze kroon op het Lint. Samen bouwen we aan een prachtig dorp waar iedereen plezierig kan wonen en verblijven.”

BIM Legal ondersteunt kopers in proces met 3D woningconfigurator
Met behulp van prijswinnende innovatieve technologie BIM Legal, is het voor de kopers mogelijk gemaakt om met behulp van een 3D woningconfigurator het complex van alle kanten goed te bekijken en te beoordelen. Ook het is het mogelijk om de bezonning van de appartementen te simuleren door het instellen van een specifieke datum en tijd. Daarnaast is de woningconfigurator in Landgoed Hoevesteijn het eerste appartementencomplex in Nederland, waarbij BIM Legal is ingezet om de inhoud van alle juridische documenten, visueel inzichtelijk en begrijpelijk te maken.

Over Hoef en Haag
Hoef en Haag CV (een samenwerking van AM en BPD) ontwikkelt het nieuwe dorp Hoef en Haag. In het dorp worden in de periode tot 2028 circa 1.800 woningen gebouwd.  Komend jaar bereiken we de mijlpaal van 1000 verkochte woningen. Hoef en Haag is een nieuw dorp aan de rivier de Lek, op loopafstand van het karakteristieke dorp Hagestein, op fietsafstand van Vianen met alle voorzieningen en dichtbij hartje Utrecht. Hier woon je echt dorps-landelijk en toch vlakbij de werkgelegenheid van de dynamische regio Utrecht. De stedenbouwkundige opzet van Hoef en Haag is geïnspireerd op de lintbebouwing en het dorpse karakter van vestingstadjes langs de Lek. Deze woonsferen zorgen gezamenlijk voor een aantrekkelijk woonklimaat voor een breed publiek in een nieuw, duurzaam dorp, waar gelukkig wonen en sociale cohesie worden gestimuleerd.”

Kijk voor meer informatie op www.hoefenhaag.nl.