De bouw van 30 vrijstaande woningen ‘Rietweelde’ aan het Steenwijkerdiep in Scheerwolde is op woensdag 31 maart jongstleden officieel van start gegaan. Wethouder Marcel Scheringa van de gemeente Steenwijkerland startte de bouw officieel door de plaatsing van een vloerplaat van één van de 30 woningen.

Rietweelde

Op een prachtige locatie in Scheerwolde (Steenwijkerland) ligt Rietweelde. Rietweelde is ontwikkeld door projectontwikkelaar Wilma Wonen uit Utrecht in samenwerking met Reinbouw Vastgoed uit Dieren en bestaat uit 30 vrijstaande woningen op ruime kavels. Door het water van het Steenwijkerdiep in het plangebied te brengen, creëren we vanuit Scheerwolde een directe vaarverbinding met de omgeving.  In het plangebied is ruimte gereserveerd voor de watersportvereniging Scheerwolde.  Wethouder Marcel Scheringa “Een prachtig en kwalitatief hoogstaand woon- en waterplan dat een waardig vervolg is op het plan voor de 8 sociale woningen en de 12 gemeentelijke kavels die al deels bebouwd zijn. Het geheel voorziet in een upgrading dat Scheerwolde als fraaie woonlocatie zonder meer verdient en waar het lang op gewacht heeft. We kunnen met z’n allen trots zijn op dit resultaat”.

Landelijke interesse

Het wonen in Scheerwolde kent landelijke belangstelling. Alle 30 woningen zijn binnen een half jaar verkocht aan kopers die afkomstig zijn uit alle windstreken van Nederland.