Op 4 april is het startsein gegeven voor de bouw van 14 woningen en 10 appartementen in project Laag Veenzicht te Vinkeveen. Hiermee is de start gemaakt met de realisatie van fase 3 van Vinkeveld waarin ook de eerste ‘Nul op de Meter woningen’ van de gemeente De Ronde Venen worden gerealiseerd. Wethouder David Moolenburgh mocht in een graafmachine plaatsnemen en grond afgraven om zo ruimte te maken voor de bouw van de woningen en appartementen.

Ruim 50 kopers en projectbetrokkenen waren getuige van dit bijzondere moment. Voor de kopers bood deze bijeenkomst tevens de gelegenheid om hun toekomstige buren te ontmoeten.

Wethouder David Moolenburgh: “Met het starten van de bouw van Laag Veenzicht start het laatste deelproject in Vinkeveld. Het is prachtig om te zien hoe de wijk – ontwikkeld samen met de toekomstige bewoners – in de loop van de tijd tot stand is gebracht en tot leven is gekomen. Met de bouw van deze woningen en appartementen zorgt BPD voor een passend sluitstuk van een nieuwe wijk, waar Vinkeveen en De Ronde Venen trots op mogen zijn.”

Dick Boekhout, ontwikkelingsmanager bij BPD: “We zijn blij dat we samen met de gemeente verder invulling hebben kunnen geven aan de afronding van Vinkeveld.”

Over Laag Veenzicht 
In het waterrijke dorp Vinkeveen ontstaat aan de zuidwestkant de wijk Vinkeveld. Met de veertien woningen en tien appartementen in deelproject Laag Veenzicht nadert de kleinschalige wijk zijn voltooiing. De wijk ligt prachtig aan de oude spoordijk, aan de rand van de polder. Hier zijn het oneindige polderlandschap en het goede buitenleven altijd dichtbij.

Zes van de 14 grondgebonden woningen worden zogenaamde  ‘Nul op de Meter woningen’. Dit betekent dat een toekomstige eigenaar een energierekening heeft van nul euro. Een primeur voor de gemeente De Ronde Venen. Voor meer informatie: www.nieuwbouw-laagveenzicht.nl.