Gisteren hebben Ronald Leushuis (bestuurder woningcorporatie Talis) en Bas Reinders (algemeen directeur Reinbouw) de contracten ondertekend voor de bouw van 31 huurwoningen Woenderskamp Vlek 2 te Nijmegen.

De 31 grondgebonden huurwoningen liggen centraal in de wijk Woenderskamp, tegenover de school en aan de Italiëstraat (de weg die de wijk ontsluit). Het gaat om sociale huurwoningen met als doelgroep kleine gezinnen. Er worden twee woningen geschikt gemaakt voor grotere gezinnen, waarvan één of meer leden in een rolstoel zitten. Talis heeft een bewuste beleidskeuze gemaakt om voor kleine gezinnen (waarvan een relatief groot aantal éénoudergezinnen) met een relatief laag inkomen de keuzemogelijkheden in Nijmegen te vergroten. Voor deze doelgroep moet het ook mogelijk zijn om een geschikte woning te vinden in Nijmegen-Noord (de Waalsprong dus).

Het ontwerp is tot stand gekomen door de samenwerking met woningcorporatie Talis, Reinbouw en Weusten-Liedenbaum Architecten. De start bouw staat gepland op 1 oktober 2020.