Op zaterdag 18 juni organiseren wij de Dag van de Bouw bij ons bouwproject Nieuwe Halve Maan in Doesburg. Op die dag is onze bouwplaats geopend voor publiek van 10.00-15.00 uur.

Tijdens deze Dag van de Bouw staan er Reinbouwers voor u klaar om u rond te leiden door het gebouw en u meer te vertellen over dit bouwproject.

Historie

Op de voormalige locatie van het kantoor van Woonservice IJsselland aan de rand van de binnenstad van Doesburg, bouwt Reinbouw 24 appartementen aan de Halve Maanweg.

De locatie maakte in het verleden onderdeel uit van de oude 16e eeuwse grachtengordel (Halve Maan) rondom de middeleeuwse binnenstad. Later was het een oefenterrein voor de nabij gelegen Mauritskazerne.

Het gebouw

Het bakstenen gebouw past in de omgeving en bestaat uit drie gekoppelde elementen. De vleugels hebben drie bouwlagen en de hoektoren vier. Onder het gebouw op het maaiveld komt een afgesloten parkeervoorziening. Achter en in de omgeving van de nieuwbouw worden veel openbare parkeerplaatsen gerealiseerd. De moderne architectuur geeft met een borstwering en een loopbrug naar de hoofdingang een knipoog naar het verleden.

Toekomstbestendige appartementen

De nieuwe appartementen zijn eigentijdse, moderne, duurzame en zeer energiezuinige woningen. Ze voldoen allen aan woonkeur (rolstoelgeschikt), hebben twee slaapkamers, een badruimte en een afzonderlijk toilet. Elk appartement heeft een eigen loggia. De gebruiksoppervlakte van de appartementen bedraagt circa 78 m2.

Van de 24 appartementen hebben 21 appartementen een sociale huurprijs, de 3 iets grotere appartementen, in de hoektoren, hebben een hogere huur.

Vanuit een samenwerking tussen Woonservice IJsselland, Architectengroep Gelderland en een klankbordgroep – bestaande uit diverse vertegenwoordigers uit Doesburg – is dit nieuwbouwplan tot stand gekomen.

De oplevering staat gepland voor eind 2022.

Meer informatie kunt u ook vinden op:

https://www.dagvandebouw.nl/projecten-overzicht/25900/nieuwe-halve-maan-24-appartementen-doesburg