Een rijke geschiedenis en duurzame toekomst komen binnenkort samen aan de Berghegelaan in Leesten (gem. Zutphen). Op deze locatie starten wij een bijzonder project, ’t Hopveld. Hierbij gaan wij verder gaan dan alleen het bouwen van 14 duurzame woningen en stimuleren de toekomstige bewoners om een blijvende bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving.

Op de locatie, grenzend aan het landelijk gebied en gelegen aan een fraaie waterpartij, ontwikkelen en realiseren wij drie verschillende woningtypes. De toekomstige bewoners hebben veel vrijheid in de keuze voor een eigen kavel, een woningtype en de indeling. Naast de twee ruime woningtypes, het Hophuis en het Ketelhuis, is het type Bottelhuis levensloopbestendig met een badkamer en slaapkamer op de begane grond.

Iedere woning wordt voorzien van een duurzaamheidspaspoort. Hierin staan concrete en praktische acties, waarmee wij de toekomstige bewoners stimuleren om duurzame stappen te zetten. Denk hierbij aan de keuze voor dakbedekking (riet, dakpannen of sedum), duurzame tuininrichting of deelname aan sociale initiatieven in de buurt. Ook leggen we hierin alle gebruikte grondstoffen van de woning vast. Zo bouwen we samen met de toekomstige bewoners aan een duurzame en schone toekomst!

Hier leest u meer over ‘t Hopveld in Leesten.