Initiatiefnemers Mark Lorist en Martijn Koppert van KWA-Plein Dronten BV realiseren direct aan de entree van het station in Dronten 125 wooneenheden en voorzieningen.

Onder die voorzieningen zijn startersappartementen, stadswoningen en appartementen, woonzorgstudio’s voor zorginstelling Coloriet en stationsgerelateerde voorzieningen aan het stationsplein.

Maken van een plan voor het stationsgebied

De gemeente Dronten heeft in 2017 aan verschillende ontwikkelaars een uitvraag gedaan voor het maken van een plan voor het stationsgebied. Lorist en Koppert zijn in samenwerking met Adema Architecten uit Kampen als partij geselecteerd voor deze ontwikkeling.

De conceptuele visie, de kwalitatief hoogwaardige uitwerking, het samenbrengen van verschillende functies en het invullen van een Drontense behoefte is aanleiding geweest voor de gemeente Dronten om voor dit plan te kiezen.

Verder geconcretiseerd

In samenwerking met de gemeente Dronten is het stationsgebied verder geconcretiseerd. Eind 2020 is de omgevingsvergunning aangevraagd. Lorist en Koppert realiseerden onlangs het food- en Leisurepark aan de A28 in Harderwijk en zijn onder andere betrokken bij de herontwikkeling van recreatiegebied Roggebotsluis in Kampen aan het Drontermeer en de realisatie van het Van der Valk Hotel in Lelystad.

Start van de bouw

KWA-Plein Dronten is voor deze ontwikkeling een samenwerking aangegaan met Reinbouwgroep uit Dieren. Olde Rikkert Bouw uit Almere, dochter van Reinbouwgroep, zal de bouw van het project uitvoeren. De start van de bouw zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 plaatsvinden. Flipse Makelaardij heeft een adviserende rol gehad bij de totstandkoming van het project en te zijner tijd zullen de woningen en commerciële ruimtes onder andere via de Dronter makelaar(s) aangeboden worden.

Klik hier voor meer informatie over dit project of als u zich als geïnteresseerde wilt inschrijven voor de nieuwsbrief.