Op 17 juni 2023 vierden we de 16e editie van de Dag van de Bouw samen met Bouwend Nederland. Meer dan 55.000 bezoekers maakten gebruik van de mogelijkheid om een of meer van de 165 opengestelde bouwplaatsen te bezoeken. Ook het project De Kroon van Dronten van Olde Rikkert Bouw was opengesteld voor publiek en werd druk bezocht.

We ontvingen op deze zonovergoten dag bijna 300 bezoekers op de bouwplaats. Gezinnen, toekomstige bewoners jong & oud, Drontenaren, studenten en bouwcollega’s kwamen dit bijzondere project bekijken. De Kroon van Dronten bestaat uit 50 huurappartementen, 24 startersstudio’s, 8 eengezinswoningen, station gerelateerde commerciële voorzieningen voor horeca of een kiosk, 43 woon-zorgstudio’s voor zorginstelling Coloriet en een polikliniek voor St. Jansdal waar men terecht kan voor poliklinische afspraken en diagnostiek.

Alle bezoekers werden ontvangen met wat lekkers en kregen vervolgens in groepen een rondleiding over de bouwplaats. Zo kregen zij de unieke kans om alle verschillende facetten van het gebouw te bekijken. De kinderen konden een leuke bouwspeurtocht maken en aan het einde van de rondleiding onder begeleiding van Techniek Opleidingen Flevoland leren metselen.

We kijken terug op een geslaagde dag!