Met de ontwikkeling van een innovatieve oplossing voor een gezond en comfortabel binnenklimaat, won Reinbouw samen met haar partners de 100% GZND Wonen Challenge van woningcorporatie Mitros. Als finalist hebben wij onze oplossing toegepast in de praktijk, waarbij een woning van Mitros is uitgerust met ons winnende Fresh-R concept.

Op dinsdag 12 februari, woensdag 13 februari en donderdag 14 februari zette wij de deuren van deze woning (Utrecht) open voor geïnteresseerden. De voorinschrijvingen voor deze dagen verliepen voorspoedig en al snel waren de dagen volgepland. We ontvingen veel woningcorporaties en nieuwsgierige marktpartijen. De bezoekers kregen de gelegenheid om de eenvoud en gebruiksvriendelijkheid van de Fresh-R in de praktijk te ervaren en mee te kijken de eerste testresultaten.

Innovatieve oplossing
Reinbouw heeft in de samenwerking Fresh-R, bestaande uit Reinbouw, Vaventis, Cevesin, Inhealth en Kristinsson Architechten, deze innovatieve oplossing ontwikkeld die een gezond en comfortabel binnenklimaat garandeert, ook na renovatie van de woning. Het betreft een slimme ventilatie die automatisch wordt aangestuurd door vocht-, CO2- en optioneel fijnstofsensoren. De ventilator zorgt ervoor dat gezonde verse lucht, voorverwarmd de woning binnenkomt. Een universele oplossing die breed toepasbaar is, waardoor iedere huurder kan profiteren van een gezond en aangenaam binnenklimaat.

Lees hier meer over deze innovatieve oplossing en de eerste pilotwoning.