“Een huis koop je maar een paar keer in je leven. Het is geweldig om bij dat bijzondere moment betrokken te zijn. Samen met onze woonadviseurs, creëren toekomstige bewoners bij Reinbouw hun eigen droompaleis. Dat proces, het samenstellen van je ideale thuis, dat moet gewoon een feestje zijn. Als je mensen bij de oplevering vervolgens ziet stralen, dan weet je dat je goed werk hebt geleverd!” In de functie van teamleider woonadvies, adviseert Kirstin Groeneveld kopers bij de aankoop van hun woning en is ze verantwoordelijk voor het werk van haar vier collega-adviseurs. Enthousiast vertelt ze over haar baan. 

Bij Reinbouw kan het gewoon
Precies een jaar geleden maakte ze de overstap van een grote, landelijke bouworganisatie naar Reinbouw. Een keuze waar ze met een grote glimlach over spreekt: “Het voelt hier als een familiebedrijf. Er zijn korte lijnen waardoor je nog echt een verschil kunt maken. Als je een idee hebt, dan leg je het voor aan je collega’s. Zijn zij ook enthousiast, dan komt het gewoon tot uitvoering. Verbetervoorstellen hoeven hier niet door heel veel schijven, waardoor vernieuwingen op korte termijn doorgevoerd worden. Dat vind ik mooi. Vorig jaar zijn we op die manier bijvoorbeeld overgegaan naar digitale meerwerk-opdrachtbevestigingen. Waar mensen de bevestiging voorheen per post kregen en ondertekend retour moesten sturen, krijgen ze de informatie nu digitaal binnen. We zien direct wanneer ze het document openen en krijgen een melding zodra ze een opmerking plaatsen, of het ondertekend indienen. Zo houden we nauw contact met de koper, grip op de voortgang en besparen we de bewoner veel gedoe. Bij Reinbouw kan dat gewoon.” 

De woonadviseurs van Reinbouw
Samen met haar vier collega-woonadviseurs is Kirstin de spil tussen het bouwteam en de koper. ”We helpen de klant om van hun standaard woning een echt eigen thuis te maken. Binnen de haalbaarheidskaders adviseren we de bewoners over mogelijkheden zoals uitbouwen, indelingen, keukens, sanitair, tegels, binnendeuren en bijvoorbeeld elektra. Daarnaast begeleiden we het hele proces, zodat het voor de bewoner een zorgeloze ervaring wordt. We vertellen duidelijk wat men als koper mag verwachten, maken goede afspraken met leveranciers en zorgen dat ze in alle rust in de showroom kunnen kijken. Alles wat afgesproken wordt, wordt duidelijk op papier gezet, zodat de woning precies zo wordt als de koper wil. Als manager van de afdeling, zorg ik er daarnaast voor dat ons team zich lekker op het werk kan focussen en goed contact met de andere afdelingen houdt. Ik vind het een mooie baan op het snijvlak van mensen en techniek. Heel divers.”

Ambities
Als traditionele bouwer lag de focus van Reinbouw jarenlang op het bouwen van goede, degelijke gebouwen. Gebouwen die jarenlang meegaan. Gebouwen waar mensen een veilig thuis vinden. Nu het team woonadviseurs in enkele jaren is gegroeid van 1 naar 5 professionals, heeft Reinbouw de ruimte om bewoners veel meer bij het proces te betrekken. Een beweging die Kirstin volop kansen biedt: “We werken er hard aan om de koper nog meer centraal te stellen. Bijvoorbeeld met een online kopersportaal, waarmee we veel kortere lijnen met de klant hebben. Het is mooi dat Reinbouw open staat voor verbeteringen waarmee we de klant nog beter van dienst kunnen zijn. Die innovatieruimte benutten we volop!”

Gezellig met de klanten
Recent vierde Kirstin de bouwstart met 32 enthousiaste gezinnen in Harderwijk. Ze vertelt: “Dat zijn altijd zulke leuke momenten. In Harderwijk was al tien jaar geen grootschalig woningbouwproject meer gerealiseerd. Toen BPD ontwikkeling, één van onze grote opdrachtgevers, besloot om 32 woningen met een prachtige uitstraling te ontwikkelen, waren ze in drie weken allemaal verkocht. Veel mensen uit Harderwijk grepen hun kans om vanuit hun tussenwoning door te groeien naar één van de nieuwbouwhuizen, waardoor de meeste nieuwe buren elkaar al kennen. Dat zorgt voor veel gezelligheid en een heerlijk positieve flow. De toekomstige bewoners hebben hun eigen WhatsApp groep waarin ze nu al massaal kletsen over de inrichting. Lekker voorgenieten van je nieuwe thuis, dat zijn leuke dingen!”