Vandaag vierden ZorgSpectrum, LEKSTEDEwonen en Reinbouw het bereiken van het hoogste punt van woonzorgcomplex Brinkhoef in Hoef en Haag. Naar verwachting wordt het gebouw rond mei 2024 opgeleverd en kunnen daarna de eerste bewoners inhuizen. Samen met de bouwmedewerkers werd het hoogste punt traditioneel gevierd met een frietje van de frietkar.

Vorig jaar gaf LEKSTEDEwonen Reinbouw de opdracht voor het realiseren van 48 zorgappartementen voor cliënten met een intensieve zorgvraag van ZorgSpectrum. De bouw verloopt voorspoedig en inmiddels is het hoogste punt op het bouwterrein aan de Hagesteinsestraat bereikt. In bijzijn van een aantal genodigden, maar vooral de vele vakkundige bouwmedewerkers en onderaannemers van Reinbouw, werd stil gestaan bij het belang van de nieuwbouw in de dorpskern.

Bij de eerstesteenlegging werden omwonenden uitgenodigd mee te denken over een naam voor het woonzorgcomplex. Uit zo’n 50 inzendingen werd de verzonnen naam Brinkhoef van Astrid Brouwer als winnaar gekozen. Zij bedacht de naam vanuit de samenvoeging van de woorden ‘Brink’ (het gebouw ligt aan de Brink) en ‘Hoef’ vanuit de dorpsnaam Hoef en Haag. Eerder ontving Astrid hiervoor al een mooie bos bloemen. Astrid: “Mijn man las de oproep voor het bedenken van een naam voor terwijl ik stond te koken en deze naam schoot me zo te binnen.”

Hoogste punt
Op het hoogste punt, de bovenkant van de liftschacht, pronkten de vlaggen van de drie bedrijven. Ed de Groot directeur-bestuurder van Lekstedewonen overhandigde aan Wendy Winkelman, directeur Nieuw thuis van ZorgSpectrum een symbolisch cadeau: een fotolijst met daarin een voorbeeld van de belettering op de gevel. LEKSTEDEwonen geeft de namelijk belettering van het gebouw Brinkhoef aan ZorgSpectrum cadeau.