De behoefte aan betaalbare woningen is groot. Daarom heeft Reinbouwgroep diverse slimme concepten ontwikkeld. “Als ontwikkelende bouwer met meer dan 70 jaar ervaring begrijpen wij dat er niet alleen behoefte is aan betaalbaarheid, maar ook aan kwaliteit, duurzaamheid en comfort in de woning,” aldus Antoinette Wilmot, commercieel directeur van Reinbouw B.V. Reinbouwgroep biedt daarom vanaf € 99.000,- (bouwkosten) kwalitatief en betaalbaar wonen voor elke doelgroep.

Eenpersoonshuishoudens
Voor eenpersoonshuishoudens biedt Reinbouwgroep gezellige studio’s aan. Deze compacte en slim ontworpen woningen hebben alle benodigde voorzieningen en zijn perfect voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare en onderhoudsarme woning. Ontdek de veelzijdige mogelijkheden van onze betaalbare studio’s die beschikken over de functionaliteiten van PMC 6.

Tweepersoonshuishoudens of kleine gezinnen
Voor deze doelgroep hebben we betaalbare appartementen ontworpen. Deze ruime en uitgekiende appartementen zijn voorzien van moderne faciliteiten. Ze zijn beschikbaar vanaf € 115.000,- (circa 65 m²) aan bouwkosten en voldoen aan de eisen van PMC 6 en 7. De appartementen zijn bijvoorbeeld geschikt voor binnenstedelijke ontwikkeling.
 

Gezinnen
Voor gezinnen zijn er ruime en comfortabele eengezinswoningen ontworpen met voldoende ruimte voor groei, meerdere slaapkamers, een tuin en natuurlijk moderne voorzieningen. Deze compacte woningen zijn er in verschillende beukmaten en uitvoeringen, waaronder rijwoningen en rug-aan-rugwoningen. Ze zijn aanpasbaar aan de woonwensen door diverse uitbreidingsopties. Vanaf € 99.000,- aan bouwkosten zijn ze beschikbaar. De woningen voldoen aan de eisen van PMC 2, 3  en 4.

Maximaal energiezuinig
Vanzelfsprekend worden de woningen optimaal geïsoleerd en luchtdicht gemaakt. Ze zijn te realiseren met verschillende verwarmingssystemen zonder de woning daarop aan te hoeven passen. Voor installaties hebben we een efficiënte techniekruimte voorzien. Daarnaast passen we pv-panelen toe. “Betaalbaarheid is voor ons ook betaalbaarheid tijdens de gebruiksduur. Bij de ontwerpen hebben we daar dan ook rekening mee gehouden. We bieden woningen met lage energiekosten én lage woonlasten voor de bewoners,” vertelt Antoinette. Door gebruik te maken van innovatieve technologieën en de nieuwste materialen zorgen wij voor comfortabel wonen zonder zware last voor de portemonnee.

Duurzaamheid
Reinbouwgroep gaat uit van energieconcepten die betrouwbaar en bewezen kwalitatief zijn. We zorgen ervoor dat die concepten kunnen meeveranderen met de (snelle) ontwikkelingen. Antoinette benadrukt: “Als koploper in het Lente-akkoord volgen wij die nauwgezet. Bovendien houden we in de woningen al rekening met het onderhoud en de vervanging van de installaties in de toekomst.” Reinbouwgroep heeft ook nagedacht over circulariteit en gebruikt daarom onder andere materialen van fabrikanten die hun materiaal in de toekomst terug kunnen nemen.

Standaard maatwerk
Of er nu gekozen wordt voor betoncasco, kalkzandsteen of HSB/CLT, wij zijn flexibel in het bouwsysteem. Wij bekijken in overleg met u welke woningen en bouwsystemen het beste passen bij de wensen. Door het standaardiseren van het ontwerp- en bouwproces wordt het efficiënt en snel en is het vooraf duidelijk wat er gebouwd wordt, tegen welke investering en binnen hoeveel tijd. Als er ruimte is voor maatwerk voor bewoners, bepalen we graag samen welke speelruimte er geboden wordt. Eventueel kan onze woonadviseur het keuzeproces begeleiden.

Meer weten?
Wij helpen starters op de woningmarkt, jonge gezinnen en mensen met een beperkt budget graag net als u verder op de woningmarkt! Of het nu gaat om huur- of koopwoningen. Bekijk hier de verschillende woningtypes. Wilt u meer weten over de betaalbare woningen, referentieprojecten en oplossingen die wij hebben ontwikkeld? Neem dan contact op met onze commercieel ontwikkelaar Marjolein de Jongh (bereikbaar op 0313-49 19 17). Zij gaat graag met u in gesprek om uw vragen te beantwoorden.