In opdracht van lekstedewonen bouwen we aan 22 appartementen in Het Dorpshart van Hoef en Haag. De verhuur ervan start 5 maart. Dit zijn de eerste huurappartementen in Hoef en Haag en HET KANTEEL wordt najaar 2020 opgeleverd. Deze week werd een eerste handeling op de bouwplaats verricht. De appartementen hebben woonoppervlakten tot en met 80 m2 en de huurprijzen zijn vanaf € 619,- per maand. lekstedewonen organiseert donderdag 5 maart van 17.30 tot 19.30 uur een infoavond en dan is ook alle verhuurinformatie beschikbaar.

Eerste huurappartementen
Hoef en Haag is afgelopen drie jaar hard gegroeid. Inmiddels zijn ruim 650 woningen opgeleverd of in aanbouw genomen, waaronder 140 huurwoningen van lekstedewonen. Bij een nieuw dorp hoort een gevarieerd woningaanbod, zodat verschillende bewoners er met plezier én betaalbaar kunnen wonen. Van starters tot gezinnen, maar ook jongeren en 65-plussers.

“Met de 22 appartementen in ‘Het Dorpshart’ voegt lekstedewonen weer een nieuw woningtype toe aan Hoef en Haag, geschikt voor veel doelgroepen,” aldus Ed de Groot (directeur-bestuurder lekstedewonen). Huib Zevenhuizen (wethouder Vijfheerenlanden): “Ik ben zeer verheugd met de bouw van dit complex. De vraag naar huurwoningen is groot en het is goed om te zien dat lekstedewonen hieraan bijdraagt.”

Mijlpaal voor start verhuur
In december 2019 zijn wij gestart met de bouw en deze verloopt volgens planning. Nu de verhuur van start gaat, is een volgende fase bereikt. Vanwege deze mijlpaal metselden wethouder Huib Zevenhuizen (gemeente Vijfheerenlanden) en dEd de Groot (directeur lekstedewonen), onder toeziend oog van onze directeur Bas Reinders en projectdirecteur Bonekamp (c.v. Hoef en Haag), de stenen van de eerste muur.

HET KANTEEL
De nieuwbouw bestaat uit 22 twee- en driekamerappartementen, naar ontwerp van Weusten Liedenbaum Architecten. De woonoppervlakten variëren van 70 t/m 80 m2 en de appartementen hebben een balkon of terras. Elk appartement heeft een unieke indeling, zodat er ook te kiezen valt. De appartementen zijn zeer energiezuinig en het dak van HET KANTEEL wordt voorzien van zonnepanelen. De appartementen zijn geschikt voor iedereen (1 t/m 3 personen) en de huurprijzen zijn vanaf € 619,- per maand (exclusief servicekosten). Bij toewijzing van een aantal appartementen geeft lekstedewonen voorrang aan jongeren t/m 29 jaar, 65-plussers en lokaal woningzoekenden. De verwachte oplevering is najaar 2020.

Start verhuur en infoavond
Donderdag 5 maart van 17.30 tot 19.30 uur is er een infoavond bij lekstedewonen (Hogelandsweg 44 in Vianen). Dan is ook alle verhuurinformatie beschikbaar, zoals plattegronden, huurprijzen en toewijzingsvoorwaarden. Meer informatie is te vinden op www.lekstedewonen.nl.

De verhuur start 5 maart en belangstellenden kunnen tot en met maandag 16 maart 08.00 uur reageren via www.woningnetregioutrecht.nl.