De gloednieuwe vestiging van Het Gastenhuis in Almere Duin is officieel opgeleverd aan onze opdrachtgever Amvest Development Real Estate BV. Binnenkort biedt deze kleinschalige woonzorglocatie een vertrouwde thuishaven aan mensen met dementie.

De architectuur van deze nieuwbouw aan de Muiderzandweg in Almere Duin past perfect in het decor van het duinlandschap. Door de zandkleuren, natuurlijke tinten en houten accenten die B+O architecten heeft toegepast, gaat het gebouw op in haar omgeving. Met de duinen voor de deur en het strand van het IJmeer op loopafstand maakt het gebouw een sterke verbinding met de natuur en de buurt.

Het Gastenhuis biedt liefdevolle en huiselijke woonzorg aan mensen met dementie. Een zorgechtpaar woont met hun gezin in de aangrenzende dienstwoning. Samen met een vast team medewerkers zijn zij de vertrouwde gezichten voor de bewoners. De aanwezigheid van het zorgechtpaar in de nabijheid geeft een persoonlijke sfeer en sterke binding met de buurt.

Het gebouw bestaat uit 20 appartementen, waarvan twee geschikt voor een (echt)paar. Ieder appartement beschikt over een eigen badkamer en toilet. De bewoners kunnen samenkomen in één van de twee huiskamers of op het terras in de tuin. In de open keuken bereiden de koks dagelijks de verse maaltijden. Daarnaast zijn de kapper, pedicure en voorzieningen voor beweging, muziek en creativiteit allemaal in het huis aanwezig.

Bekijk hier de projectpagina van Het Gastenhuis voor meer informatie en beelden.