Begin oktober is de koopovereenkomst voor 24 sociale huurwoningen getekend door R.K woningbouwvereniging Zeist en gebiedsontwikkelaar BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Tegelijkertijd tekende de woningbouwvereniging ook de aannemingsovereenkomst met Reinbouw. 

Camiel Schuurmans van R.K. Zeist is trots op het bereikte resultaat; “Voor het eerst in tientallen jaren gaat de RK weer sociale en grondgebonden eengezinswoningen aanbieden. Binnenkort kunnen we dus 24 gezinnen blij maken met een schitterend huis op een mooie locatie. Een geweldig resultaat!

Over Zeister Enk

Zeister Enk is gelegen in de groengordel tussen de Utrechtseweg en de Laan van Eikenstein op de plek waar – voordat RaboFacet er was gevestigd – een grote enk gelegen was. De nieuwe woonbuurt met in totaal 100 woningen refereert aan de vroegere landerijen op deze plek. De huurwoningen krijgen de uitstraling van een boerderij en een schuur, gelegen aan de groene enk. Rondom de enk komen rijk gedetailleerde brinkwoningen. R.K woningbouwvereniging Zeist is het afgelopen jaar al intensief betrokken geweest bij de ontwikkeling van de woningen.

“Als gebiedsontwikkelaar willen wij de eindgebruiker zo spoedig als mogelijk betrekken bij de planvorming”, aldus Dick Boekhout, senior Ontwikkelingsmanager bij BPD.

De voormalige kantoren van de Rabobank zijn al gesloopt en momenteel worden de ondergrondse leidingen aangebracht. Reinbouw start in februari met de bouw van de woningen en als alles goed gaat vieren de bewoners de kerst van 2022 al in hun nieuwe huurwoning.

Antoinette Wilmot, commercieel directeur van Reinbouw: Deze prachtige rug-aan-rug woningen die een waar icoon zijn in het plan, hebben wij ontwikkeld in een fijne samenwerking met architectenbureau Weusten Liedenbaum en BPD.”