Met het onthullen van een levensgrote zandsculptuur gaf wethouder Monique Schuttenbeld het startsein voor de bouw van Duinzicht in Stadshagen, Zwolle. Hiermee is de bouw van de eerste fase van start. Deze omvat 33 riante duinwoningen met terras én balkon aan de rand van de Milligerplas. Alle woningen zijn duurzaam ontwikkeld en energieneutraal door een eigen warmtevoorziening. Duinzicht is een nieuwbouwproject van gebiedsontwikkelaar VanWonen in samenwerking met Reinbouw.

Onthulling zandsculptuur

De toekomstige bewoners van Duinzicht waren uitgenodigd voor de start bouw. Na ontvangst en enkele korte speeches was het tijd voor de onthulling. Deze is uitgevoerd door wethouder Monique Schuttenbeld, samen met Mireille Jeurnink, VanWonen en Antoinette Wilmot van Reinbouw.

Wethouder Monique Schuttenbeld feliciteerde alle aanwezigen met de aankoop van hun woning:

“Het is een prachtige nieuwe ontwikkeling: hele duurzame woningen op een unieke locatie in de duinen vlakbij een prachtige recreatieplas. Het duurt nog even maar ik wens alle kopers voor straks heel veel woongeluk op dit mooie plekje in Zwolle.” Na de onthulling was er onder het genot van een drankje gelegenheid voor de toekomstig bewoners om met elkaar kennis te maken en eerste ervaringen te delen.

Duinzicht: 51 riante duinwoningen

VanWonen ontwikkelt in totaal 51 riante duinwoningen in Duinzicht, aan de rand van de Milligerplas. De woningen zijn met twee, drie of vier woningen geschakeld en hebben allemaal een carport.

Door de ligging in de duinen ontstaat door het hoogteverschil in de omgeving een prachtig project waar niet één woning gelijk is. Iedere woning heeft een unieke zichtlijn en uitzicht. In plaats van een eigen tuin heeft elke woning twee terrassen waarvan het terras op de eerste verdieping vrijwel altijd overloopt in het duingebied. Iedere woning is door de vier ruime woonlagen voor een groot deel naar eigen wens in te delen.

Mireille Jeurnink, VanWonen directeur vastgoedontwikkeling: ‘Wij zijn enorm trots op dit bijzondere project: de energieneutrale woningen van Duinzicht liggen midden in de duinen, met uitzicht over de Milligerplas. Een groene en gezonde leefomgeving voor deze en toekomstige generaties.’ Antoinette Wilmot, commercieel directeur Reinbouw voegt daar aan toe: “Wij zijn een specialist op het gebied van bouwen in het duinlandschap. In navolging van het project DUIN in Almere, waar we meer dan 500 woningen in een duinlandschap hebben gebouwd is het leuk dat we dit ook in Zwolle kunnen oppakken”.

Planning Duinzicht fase 1 en 2

De bouw van de eerste fase van Duinzicht, het noordelijk deel, is nu gestart. Naar verwachting zullen deze woningen in 2023 opgeleverd worden. Fase 2 van Duinzicht, het zuidelijk deel, bestaat uit nog eens 18 woningen. Hiervoor start de verkoop binnenkort.

Het project Duinzicht is onderdeel van Breezicht. Breezicht ligt aan de noodzijde van Stadshagen, grenzend aan de Mastebroekenpolder en de Milligerplas. Niet alleen natuur, maar ook alle voorzieningen zijn om de hoek. Een volledig winkelaanbod, scholen, de sportvelden, een kinderdagverblijf. Een wijk vol eigenheid en openheid, net even anders, aan de groene rand van Stadshagen.