Energetisch verantwoord bouwen én renoveren. Het is bij ons inmiddels de norm. Duurzaam bouwen is voor ons meer dan alleen bouwen. Het begint al bij het ontwerp. In die fase wordt al nagedacht over gebruik van duurzame materialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van mensen die er gebruik van maken. Ook zijn we dan al scherp op een laag energieverbruik. Maar duurzaamheid is niet alleen een technische opgave, zoals het bouwen van duurzame en circulaire woningen, maar bovenal ook een sociale opgave!

Reinbouw Duurzaamheidspaspoort

Om invulling te geven aan deze sociale opgave introduceren wij het duurzaamheidspaspoort voor onze ontwikkelingsprojecten. Ook in samenwerking met onze opdrachtgevers kunnen wij een duurzaamheidspaspoort samenstellen met concrete duurzame acties. Met dit paspoort maken wij voor de bewoners duurzaamheid tastbaar en concreet. In het paspoort staan welke duurzame stappen met de bouw van de woning al worden gezet én hierin kunnen de (toekomstige) bewoners ontdekken dat de woning vol potentie zit, om in de toekomst mooie duurzame keuzes te blijven maken. Deze duurzame keuzes zijn een meerwaarde voor henzelf, de buurt én de wereld. Daarbij kan elke duurzame keuze punten opleveren waar een extra duurzame beloning tegenover staat. 

Bekijk hieronder het filmpje over het paspoort bij ons project Het Hopveld of blader hier door het Reinbouw Duurzaamheidspaspoort.

Materialenpaspoort Madaster

De gegevens van de toegepaste materialen worden door ons vastgelegd in een materialenpaspoort (Madaster). De registratie geeft inzicht in de waarde van materialen tijdens de exploitatie én aan het einde van de levensduur van de woning. Hiermee zijn materialen ook te lokaliseren voor hergebruik en recycling. Bewoners ontvangen een materialenpaspoort bij oplevering van de woning. 

Met onze kennis en ervaring zijn we de juiste gesprekspartner voor onze professionele partners in de bouwkolom. Van advisering bij subsidies, tot en met de uitvoering en het betrekken van bewoners.