De opleveringen van de 88 woningen Zaligerhof in Nijmegen (Hof van Holland) zijn in volle gang. In navolging op het uitreiken van de eerste huissleutels net voor de feestdagen, hebben wij afgelopen week 23 huurwoningen aan Daelmans Vastgoed opgeleverd.

Het project Zaligerhof bestaat uit 2 hoven van in totaal 88 woningen; 63 koopwoningen, 23 huurwoningen en een commerciële ruimte met twee bovenwoningen. De huurwoningen zijn ondergebracht in drie blokken met rijwoningen en zijn vertegenwoordigd in beide hoven.

De huurwoningen zijn energieneutraal met een EPC-score van 0 en beschikken over energielabel A+++. De toekomstige bewoners genieten van een huurwoning met een hoog afwerkingsniveau en een eigen parkeerplaats op een afgesloten binnenterrein.

De beschikbare ruimte om woningbouw te realiseren wordt steeds schaarser, waardoor ruimte voor groen onder druk komt te staan. Naast de bouw van de woningen bieden wij in de groene buitenruimtes onderdak aan diersoorten zoals vleermuizen, egels en insecten. Bij de huurwoningen zijn de platte daken van de bergingen voorzien van sedum en de achtertuinen omzoomd met groen begroeide pergola’s. De bijen vinden hun thuis in de bijenstenen van de tuinmuur en de vogels en vleermuizen in de hiervoor aangebrachte natuurinclusieve voorzieningen in de woningen.