Oplevering Nieuwe Halve Maan in Doesburg
In de afgelopen maanden is de voormalige kantoorlocatie van Woonservice IJsselland in Doesburg verandert in een prachtige nieuwe woonomgeving door de realisatie van een splinternieuw appartementsgebouw. Op woensdag 21 december heeft Paul Freriks van Woonservice IJsseland de sleutels van het gebouw, met de projectnaam de Nieuwe Halve Maan, overhandigd gekregen. In het bijzijn van uitvoerder Cees de Vree van Reinbouw en Bernardo Huitink van Architektengroep Gelderland zijn de opleveringsformulieren ondertekend en de appartementen overgedragen aan Woonservice IJsselland.

De Nieuwe Halve Maan
Het appartementsgebouw biedt onderkomen aan 21 sociale huurappartementen in het duurdere segment en drie grote appartementen voor de vrije sector huur. Het  bakstenen gebouw past in de omgeving en bestaat uit drie gekoppelde elementen. De vleugels hebben drie bouwlagen en de hoektoren vier. Onder het gebouw bevinden zich twee afgesloten parkeervoorzieningen die deels verdiept liggen ten opzichte van de aangrenzende straat. De moderne architectuur geeft met een borstwering en een loopbrug naar de hoofdingang een knipoog naar het verleden. In april/mei zal Woonservice IJsselland de werkelijke naam van het gebouw onthullen.

Toekomstbestendige appartementen
De nieuwe appartementen zijn eigentijdse, moderne, duurzame en zeer energiezuinige woningen. Ze voldoen allen aan woonkeur (rolstoelgeschikt), hebben twee slaapkamers, een badruimte en een afzonderlijk toilet. Elk appartement heeft een eigen loggia. De gebruiksoppervlakte van de appartementen bedraagt circa 78 m2.

Vanuit een samenwerking tussen Woonservice IJsselland, Architektengroep Gelderland en een klankbordgroep – bestaande uit diverse vertegenwoordigers uit Doesburg – is dit nieuwbouwplan tot stand gekomen.