1953-2023

70 jaar bouwen!

Al vele jaren doen we wat we mooi vinden: bouwen en ontwikkelen. De vele woningen en utiliteitsprojecten die trots het Reinbouw-stempel dragen zijn daarvan het overtuigende bewijs. Ze vormen de concrete tijdlijn die onze rijke geschiedenis weerspiegelt. Maar liefst 50.000 woningen werden gebouwd door Reinbouwers. Maar liefst 50.000 gezinnen leven hun leven in de woning die we voor ze bouwden. Vele utiliteitsprojecten voegen dagelijks waarde toe aan het leven van mensen. Dat is bijzonder!

1953
De start van ons familiebedrijf. Broers Ben en Jut Reinders richten Reinbouw op.

1969
Een unicum in Nederland: de Reinbouw afbouw- en kwaliteitsgarantie voor kopers (vergelijkbaar met het huidige Woningborg).

1978
Oprichting Reinbouwgroep met dochterondernemingen Reinbouw, Intermed, Rebo Vastgoed Management, Hagemans Schilders en Cevesin Installatiegroep. De Reinbouwgroep telt meer dan 1.000 medewerkers.

1992
Reinbouwgroep keert terug naar haar core-business: het bouwen en ontwikkelen. Andere bedrijven worden verkocht of via management buy-out verzelfstandigd.

2000
Voortzetting van de familiegeschiedenis. Bas Reinders neemt Reinbouwgroep over van zijn familie.

2003
Reinbouw bestaat een halve eeuw!

2010
Ook Reinbouwgroep ontkomt niet aan de gevolgen van de financiële crisis en wordt gedwongen om de organisatie aan te passen. Maar deze jaren kenmerken zich ook door veerkracht en creatieve energie; Reinbouw introduceert met succes BIM, lean bouwen en concepten voor nieuwbouw en renovatie.

2013
Ondanks dat de gevolgen van de financiële crisis nog niet voorbij zijn, toont Reinbouwgroep moed met de overname Olde Rikkert Bouw in Almere. Hiermee wordt haar werkveld naar het westen van Nederland uitgebreid.

2013
Bevestiging van de kwaliteit van onze concepten met het predicaat ‘Excellent Concept’.

2018
We bestaan 65 jaar!

2022
Groot aandeelhouder Bas Reinders draagt Reinbouwgroep over aan directeuren Ricardo van Uum, Jos de Bruijn, Bert Winters en Antoinette Wilmot. Een mooie stap waarmee de identiteit en continuïteit van het bedrijf wordt geborgd. Reinbouw Vastgoed wordt gesplitst van Reinbouwgroep en Bas Reinders blijft eigenaar van Reinbouw Vastgoed. De vier directeuren worden samen eigenaar van Reinbouwgroep met daarin de bedrijven Reinbouw en Olde Rikkert Bouw.