Reinbouw bouwt aan een fijn en veilig thuis voor iedereen in onze maatschappij met behoud van een gezonde en toekomstbestendige aarde. Om uitputting van de aarde tegen te gaan maken wij bewuste materiaal- en ontwerpkeuzes. Steeds vaker worden circulaire, duurzame of biobased materialen toegepast in onze woning- en appartementenbouw, waaronder hout.

Houtbouw draagt bij aan de reductie van onze CO2-uitstoot, doordat er geen energie intensieve productie van baksteen of beton nodig is. Daarnaast zet een boom tijdens zijn groei CO2 uit de lucht om in hout en hiermee wordt de CO2 juist in het hout opgeslagen. Een houten woningcasco heeft ook voordelen tijdens de ontwerp- en realisatiefase. Er is ruimte voor ontwerpvrijheid en architectuur, hout beschikt over een goede bewerkbaarheid, een sneller bouwproces en daardoor minder overlast. Overigens genieten de bewoners na oplevering van een zeer comfortabele woning of appartement met een gezond woonklimaat.

Deze houtbouwsystematiek vraagt specialistische kennis en ervaring. Daarom is Reinbouw een samenwerking aangegaan met Treetek. Dankzij de jarenlange ervaring van Treetek op dit gebied, en het vakmanschap en de ontwikkel- en bouwervaring van Reinbouw, vormen wij in deze samenwerking een sterk en kundig partnerschap.

Lees hier ook het nieuwsbericht Treetek en Reinbouw slaan handen ineen voor houtbouw.