LEKSTEDEwonen en Reinbouw B.V. hebben de overeenkomst getekend voor de bouw van 14 gezinswoningen en 12 appartementen. Deze appartementen worden gebouwd in de wijk “De Erven” in Hoef en Haag. De overeenkomst voor de realisatie is ondertekend door Antoinette Wilmot, commercieel directeur van Reinbouw B.V. en Ed de Groot, directeur-bestuurder van LEKSTEDEwonen. In september dit jaar start de bouw en de verwachting is dat de huurwoningen halverwege volgend jaar worden opgeleverd.

Het buiten leven gevoel
De woningen in ‘De Erven’ zijn ontworpen in een eigentijds woonmilieu met het ‘buiten leven’ gevoel. In dit plandeel wordt extra aandacht besteed aan de kwaliteit van het landschap. Het landelijke karakter wordt onder andere versterkt door toepassing van houten pergola’s voor de gezinswoningen. De gevels zijn van baksteen met verspringend metselwerk dat een speelse uitstraling geeft. De gezinswoningen hebben een ruime achtertuin en de appartementen krijgen een eigen buitenruimte. De woningen zijn goed geïsoleerd en krijgen zonnepanelen.

Er zijn 14 rijwoningen met op de begane grond een tuingerichte woonkamer met open keuken. Op de 1e verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een badkamer met douche, wastafel en tweede toilet. Op de 2e verdieping is een grote zolder, bereikbaar met een vaste trap. De totale woonoppervlakte bedraagt circa 112 m2.

De 12 appartementen zijn driekamerwoningen met een woonoppervlakte van circa 50 m2. Deze appartementen worden ontsloten door een portiek. Ieder appartement heeft een inpandig balkon of terras en op de begane grond een eigen berging.

Ed de Groot: “Het is fijn dat we met Reinbouw B.V. uit Dieren overeenstemming hebben bereikt voor de bouw van deze woningen in het volgende deelplan in Hoef en Haag. Daarmee wordt ons aanbod huurwoningen weer vergroot.”

Antoinette Wilmot: “De woningen van LEKSTEDEwonen zijn een mooie aanvulling op de koopwoningen in dit deelplan. Daarmee ontstaat een mooie gevarieerde wijk met een rijke differentiatie van woningtypen en bewoners. Wij zijn blij dat wij daar aan mogen bijdragen.”

Bouw en verhuur

De bouw start in september met een verwachte oplevering halverwege 2025.

Belangstellenden die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen en start verhuur, kunnen zich inschrijven voor de LEKSTEDEwonen ‘Nieuwsbrief Hoef en Haag’ op www.lekstedewonen.nl.