Een rijke geschiedenis en duurzame toekomst komen binnenkort samen aan de Berghegelaan in Leesten (gem. Zutphen). Op deze locatie starten wij een bijzonder project, Het Hopveld. Hierbij gaan wij verder gaan dan alleen het bouwen van 14 duurzame woningen en stimuleren de toekomstige bewoners om een blijvende bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving.

Op de locatie, grenzend aan het landelijk gebied en gelegen aan een fraaie waterpartij, ontwikkelen en realiseren wij drie verschillende woningtypes. De toekomstige bewoners hebben veel vrijheid in de keuze voor een eigen kavel, een woningtype en de indeling. Woningtypes het Hophuis en het Ketelhuis beschikken over een ruim woonoppervlak van circa 180 m2 en zijn voorzien van een garage. Voor de afwerking van het dak heeft de toekomstige bewoner keuze uit dakpannen of riet. Woningtype het Bottelhuis heeft een woonoppervlak van circa 145 m2. Met een badkamer en slaapkamer op de begane grond is deze woning levensloopbestendig. Dit woningtype heeft een sedum dakbedekking en levert hiermee een positieve bijdrage aan waterberging en een gezond binnenklimaat.

Iedere woning wordt voorzien van een duurzaamheidspaspoort. Hierin staan concrete en praktische acties, waarmee wij de toekomstige bewoners stimuleren om duurzame stappen te zetten. Denk hierbij aan de keuze voor dakbedekking, duurzame tuininrichting of deelname aan sociale initiatieven in de buurt. Ook leggen we hierin alle gebruikte grondstoffen van de woning vast. Zo bouwen we samen met de toekomstige bewoners aan een duurzame en schone toekomst!

De verkoop van de 14 woningen start donderdag 16 juli 2020 om 10:00 uur. Kijk voor meer informatie over dit project op www.hethopveld.nl

Opdrachtgever
Reinbouw Vastgoed B.V.

Architect
BDC Architecten, Rijssen

Realisatie
Reinbouw B.V.

Verwachte start verkoop
16 juli 2020 om 10:00 uur