Een rijke geschiedenis en duurzame toekomst zijn samengekomen aan de Berghegelaan in Leesten (gem. Zutphen). Op deze locatie hebben wij een bijzonder project gerealiseerd, Het Hopveld. Hierbij zijn wij verder gegaan dan alleen het bouwen van 14 duurzame woningen en stimuleren de toekomstige bewoners om een blijvende bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving.

Op de locatie, grenzend aan het landelijk gebied en gelegen aan een fraaie waterpartij, hebben wij drie verschillende woningtypes ontwikkeld en gerealiseerd. De bewoners hebben veel vrijheid gehad in de keuze voor een eigen kavel, een woningtype en de indeling. Woningtypes het Hophuis en het Ketelhuis beschikken over een ruim woonoppervlak van circa 180 m2 en zijn voorzien van een garage. Woningtype het Bottelhuis heeft een woonoppervlak van circa 145 m2. Met een badkamer en slaapkamer op de begane grond is deze woning levensloopbestendig. Dit woningtype heeft een sedum dakbedekking en levert hiermee een positieve bijdrage aan waterberging en een gezond binnenklimaat.

Circulair bouwen

Er zijn duurzame, herbruikbare, biobased en demontabele materialen en systemen gebruikt zoals houten gevelelementen, herbruikbare bakstenen, sedumdakbedekking en luchtzuiverende Climalife dakpannen. Ook is er gebruik gemaakt van duurzaam geproduceerde kalkzandsteen en bouwmaterialen met GreenWorkslabel. Alle toegepaste materialen zijn geregistreerd in het Materialenpaspoort van Madaster en aan de kopers uitgereikt. Deze registratie geeft inzicht in de waarde van materialen tijdens de exploitatie én aan het einde van de levensduur van de woning. Hiermee zijn materialen ook te lokaliseren voor hergebruik en recycling.

Iedere woning is voorzien van een duurzaamheidspaspoort. Hierin staan concrete en praktische acties, waarmee wij de bewoners stimuleren om duurzame stappen te zetten. Denk hierbij aan de keuze voor dakbedekking, duurzame tuininrichting of deelname aan sociale initiatieven in de buurt. Zo bouwen we samen met de toekomstige bewoners aan een duurzame en schone toekomst!

Klik hier voor meer informatie over het duurzaamheidspaspoort.

Opdrachtgever
Reinbouw Vastgoed B.V.

Ontwikkelaar
Reinbouw Vastgoed B.V.

Architect
BDC Architecten, Rijssen

Realisatie
Reinbouw B.V.