Woningcorporaties onderhouden en renoveren jaarlijks honderden woningen. Een geïsoleerde woning is goed voor de portemonnee van de huurder, maar er ontstaan ook veel nieuwe problemen. Koude stroom, vochtproblemen, schimmel, geluidsoverlast van systemen en gebruiksonvriendelijke installaties. Maar, niemand wil wonen in een ongezonde woning. En als corporatie vindt u een gezonde en aangename woning ook belangrijk voor uw huurders.

Reinbouw heeft in de samenwerking Fresh-R, bestaande uit Reinbouw, Vaventis, Cevesin, Inhealth en Kristinsson Architechten, een innovatieve oplossing ontwikkeld die een gezond en comfortabel binnenklimaat garandeert, ook na renovatie van de woning. Het betreft een slimme ventilatie die automatisch wordt aangestuurd door vocht-, CO2- en optioneel fijnstofsensoren. De ventilator zorgt ervoor dat gezonde verse lucht, voorverwarmd de woning binnenkomt. Een universele oplossing die breed toepasbaar is, waardoor iedere huurder kan profiteren van een gezond en aangenaam binnenklimaat.

Met de ontwikkeling van een innovatieve oplossing voor een gezond en comfortabel binnenklimaat, won Reinbouw samen met haar partners de 100% GZND Wonen Challenge van woningcorporatie Mitros. Als finalist hebben wij onze oplossing toegepast in de praktijk, waarbij een woning van Mitros is uitgerust met ons winnende Fresh-R concept.

Opdrachtgever
Mitros

Uitvoering
December 2018