Hoef en Haag is een nieuw dorp aan de Lek, in een groene, waterrijke omgeving. De sfeer is oudhollands en landelijk. Eén van de wijken is ‘Het Dorpshart’. Onze opdrachtgever woningcorporatie LEKSTEDEwonen maakte plannen voor levensloopbestendige appartementen en appartementen voor groepswonen voor dementerende mensen op ‘De Brink’.

De 23 levensloopbestendige appartementen zijn door ons in februari opgeleverd aan LEKSTEDEwonen. Een deel van de appartementen is zeer geschikt voor senioren. Bij de toewijzing kregen dan ook 50- en 65-plussers en lokaal woningzoekenden voorrang. De overige appartementen waren bestemd voor één- of tweepersoonshuishoudens. Eén woning op de begane grond is volledig rolstoeltoegankelijk ontworpen.

De 48 appartementen voor mensen met dementie verwachten wij voor de zomer aan ZorgSpectrum op te leveren. Hier opent deze zorgorganisatie een nieuwe woonzorglocatie, Brinkhoef. Zij begeleiden hier mensen met dementie om hun leven te blijven voortzetten in een nieuwe woonomgeving. Zij worden daarbij ondersteund door hun eigen netwerk, zorgprofessionals van ZorgSpectrum, vrijwilligers en de buurt. De woonzorgvorm is ruim opgezet en krijgt een mooie en belevingsgerichte tuin.

Opdrachtgever
LEKSTEDEwonen

Architect
GBS Architecten

Realisatie
Reinbouw B.V.