In woningbouwproject De Weide II in Meerkerk worden tussen 2023 en 2028 150 woningen gebouwd, bestaande uit 105 vrije sector woningen, bruggen, infrastructuur en openbare ruimte. Daarnaast worden 45 sociale woningen in het plangebied gelijktijdig in opdracht van woningcorporatie Fien gerealiseerd.

De Weide II ligt tussen de Bazeldijk en Burggraaf in Meerkerk. Het nieuwbouwplan kenmerkt zich door een ‘dorpse’ architectuur met aantrekkelijke lanen, straten, intieme hofjes en doorkijkjes naar brede watergangen met natuurlijke oevers. Er ontstaat een divers beeld door gebruik te maken van verschillende kleuren baksteen, rieten kappen af te wisselen met traditionele dakpannen en schuurwoningen met een herkenbaar agrarisch karakter toe te passen.

Door de gehele wijk komt een educatieve vlinderroute die uitnodigt om te wandelen langs de bloemrijke tuinen, pleintjes en bruggetjes. Deze route voert straks langs de verschillend ingerichte leefgebieden van de vlinder passend bij zijn levenscyclus, zoals groen ruigtes voor de rups en nectarrijke bloemenborders voor de volgroeide vlinders.

Geïnteresseerden kunnen de ontwikkelingen volgen op een nog te ontwikkelen projectwebsite. Tot die tijd is er de webpagina vijfheerenlanden.nl/woningbouw

Opdrachtgever
Gemeente Vijfheerenlanden

Ontwikkelaars
Reinbouw Vastgoed B.V. en Wilma Wonen

Architect
Hans Been Architecten

Realisatie
Reinbouw B.V.