Zo koud als het buiten was, zo warm was het thuiskomen. Begin januari 2020 openden de huurders van de veertien Nul Op de Meter woningen in Vleuten voor het eerst hun eigen deur. Het moment waarop de bewoners vol trots hun thuis binnenstappen was bijzonder; ook voor ons. Want zodra onze huizen zich vullen met mensen, verandert een opgeleverd bouwproject in een gezellige buurt: de Wijk Achter ’t Spoor.

We zijn bijzonder trots op de wijk die feestelijk werd geopend door onze opdrachtgever GroenWest, de wethouder van Utrecht en natuurlijk de huurders. Door slim en efficiënt te bouwen, kon GroenWest de vier gasloze eengezinswoningen aan de Prins Bernhardstraat en de tien gasloze beneden- en bovenwoningen aan de Julianalaan aanbieden voor een netto huurprijs van € 597,29. Daarmee laten we zien dat slim bouwen loont.

Omdat de woningen worden verwarmd door een warmtepomp op buitenlucht en warmteterugwinning uit de douche, ontvangen de huurders geen gasrekening. De elektriciteit die nodig is om de warmtepomp te laten draaien, wordt opgewekt met de zonnepanelen op het dak. Bij normaal gebruik, zal ook de elektra-rekening daardoor keurig op nul blijven staan. De gelijkmatige verwarming met vloerverwarming en het onderhoudsarme CO2-gestuurde ventilatiesysteem staan samen garant voor een heerlijk woonklimaat. We wensen de huurders in de Wijk Achter ’t Spoor een heerlijk thuis en danken GroenWest voor deze mooie opdracht!