De laatste realisatiefase van Soetegaerde in de wijk Woenderskamp is officieel aangebroken. Tijdens de start bouw op 11 november legden Kees van Aalsburg, projectleider bij Gemeente Nijmegen, VanWonen Directeur Acquisitie André ten Vergert en Antoinette Wilmot, commercieel directeur van Reinbouw, de eerste vloerplaat onder luid applaus van de toekomstige bewoners.

In Nijmegen krijgt de wijk Woenderskamp steeds meer vorm. In totaal komen er zes deelbuurten waarvan Soetegaerde er één is. In de derde, en daarmee laatste, fase van de buurt Soetegaerde worden 37 woningen gebouwd. Variërend van levensloopbestendige semibungalows, hoek- en tussenwoningen. “Naast dat het natuur- en recreatiegebied De Waaijer op wandelafstand is, zetten we in op een groene buurt met natuurinclusieve maatregelen. Zo zijn veel nestelvoorzieningen voor de huismus, vleermuis en de gierzwaluw opgenomen in het plan,” stelt André ten Vergert.

Bevorderen van de vitaliteit
Voor de toekomstige bewoners vormen Historische Tuinderij Warmoes en Fort Beneden Lent de geschiedenis van hun wijk. Tevens ligt het in aanbouw zijnde eerste energieneutrale winkelcentrum binnen handbereik, deze wordt in 2023 geopend in Hart van de Waalsprong. Kees van Aalsburg vult aan: “Dit is een gebied in ontwikkeling en met een breed aanbod van nieuwe woningen voor de Nijmegenaren. Waar we ook inzetten op gezondheid, zo legt de gemeente hier een groene looptrack aan, wat beweging en zo de vitaliteit moet bevorderen.”

“Met de bouw van fase III ronden wij Soetegaarde af. Het is een mooie buurt geworden met veel verschillende woningtypen. Fijn om in te wonen. Wij wensen alle kopers en huurders veel woonplezier en geluk toe”, zo rondt Antoinette Wilmot af.

De buurt Soetegaerde wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 opgeleverd.