Duurzaam bouwen en wonen op Het Hopveld
Aan de Berghegelaan in Leesten Oost (gemeente Zutphen) ontwikkelen én bouwen wij het nieuwbouwproject Het Hopveld. Op deze bijzondere locatie vormen de 14 duurzame woningen de verbinding tussen de nieuwbouwwijk Leesten en de weidse landerijen. Samen met de architect hebben we een concept ontworpen met drie karakteristieke Gelderse woningtypen als basis: Het Hophuis, Het Ketelhuis en Het Bottelhuis. De toekomstige bewoners hebben keuzevrijheid in het woningtype, de dakbedekking, de kavel, de indelings- en afwerkingsopties. Hierdoor bepalen niet wij, maar de toekomstige bewoners het straatbeeld. Op donderdag 16 juli om 10:00 uur gaan de 14 woningen van Het Hopveld online in de verkoop. Kijk voor meer informatie op www.hethopveld.nl

Het duurzaamheidspaspoort
Alle wijken die wij tegenwoordig bouwen zijn duurzaam en met de aankoop van een energieneutrale woning op Het Hopveld draagt de toekomstige bewoner bij aan het behoud van onze aarde. Het huis gebruikt geen gas, gaat zuinig met energie om, is gebouwd van zoveel mogelijk duurzame, onderhoudsarme en circulaire materialen en heeft een grote tuin.

Naast een duurzame ontwikkeling en bouw van de woning op Het Hopveld gaan we een stap verder door de toekomstige bewoners te stimuleren in duurzaam gedrag. Bij de aankoop van de woning ontvangen zij een duurzaamheidspaspoort. In dit paspoort staat beschreven welke duurzame stappen er bij de ontwikkeling en bouw van de woning al zijn gezet en worden de bewoners met uiteenlopende kansen en stappen uitgedaagd om in de toekomst duurzame keuzes te blijven maken in bijvoorbeeld de tuininrichting, sociale contacten met buurtbewoners en energiebesparende huisautomatisering.

Klik hier voor het duurzaamheidspaspoort van Het Hopveld.