Waar een oplevering doorgaans groots wordt gevierd, prijkt er op donderdag 22 oktober slechts een taart op tafel voor opdrachtgever LEKSTEDEwonen. Het gebak met een artist impression van de 22 sociale huurappartementen in Hoef en Haag, werd aangeboden door Reinbouw projectleider Dennis Scholten en uitvoerder Stefan Graafland. Dennis: “Oktober 2020 was de opleverprognose die we onszelf eind 2019 – toen we nog niet van corona wisten – hadden gesteld. Door stevig aanpakken en doorpakken, konden we de 22 appartementen in Het Dorpshart van Hoef en Haag keurig en op tijd opleveren.”

Imposant en rijk aan details
Imposant. Rijk aan details. En zeer hoogwaardig door het gebruik van veel verschillende materialen. Dennis knikt instemmend: “Dit is inderdaad zeker geen rechttoe-rechtaan-appartementencomplex. Kijk bijvoorbeeld naar de bijzondere gevelelementen en kapvorm; dat was een mooie uitdaging waar we met heel veel plezier aan gewerkt hebben. De woningen zijn precies zo geworden als van tevoren door architect Weusten Liedenbaum werd bedacht; perfect passend bij het karakter en historische verleden van wijk Het Dorpshart!”

Teamwork in coronatijd
Dennis is erg trots op het team dat dit project in coronatijd wist te realiseren: “In een bouwproject komt vakmanschap letterlijk bij elkaar; van onze eigen mensen op de bouw en op kantoor, de onderaannemers en de leveranciers. Bij zo’n intensieve samenwerking is de noodzakelijke 1,5 meter afstand best een uitdaging. Door het thuiswerken kunnen mijn collega’s op kantoor niet even bij elkaar langswandelen om snel wat door te nemen en treffen ze elkaar niet meer spontaan in de gang voor een informeel praatje… het lijkt onbelangrijk, maar in een vak waar teamwork onmisbaar is, vraagt dat veel aanpassingsvermogen.” Ook de ploeg op de bouwplaats moest zich schikken naar de richtlijnen van het RIVM: “Op de bouw gaan we normaal heel leuk met elkaar om. Samen schaften, een mop tappen, elkaar helpen… Dan is die 1,5 meter soms wel even lastig. Ik heb er waardering voor hoe ze dat met veel doorzettingsvermogen samen toch goed naleven.”

Op tijd en vrijwel zonder opleverpunten
Dennis is inmiddels gewend aan het werken rond de coronaregels: “Een sobere oplevering als deze is tegenwoordig gebruikelijk,” gebarend naar de taart vervolgt hij: “maar ik wilde niet met lege handen aankomen.” Volgende week zal Lekstede Wonen de sleutels gefaseerd uitreiken aan de 22 sociale huurders. Dennis blikt tevreden terug op het project dat bijna geen opleverpunten had: “Het is echt prachtig geworden; daar krijgen wij als team energie van!”

De ‘sleuteloverhandiging’ aan Jacco Labrijn (links) van LEKSTEDEwonen door Dennis Scholten