Het moment dat mensen de sleutel van hun nieuwe huis krijgen, zit vol indrukken. De nieuwe buurt en buren, de lege woning met al haar mogelijkheden en natuurlijk de controle van de laatste opleverpunten. Ook de duurzame installaties zijn veelal nieuw voor de bewoners; zeker voor de gezinnen die een van onze nul-op-de-meter woningen kochten. Daarom vonden we het belangrijk om een paar weken na de oplevering, wanneer ze hun plek hadden gevonden, de wijk in te gaan om de laatste vragen te beantwoorden. 

Vrijdag 5 juli gingen een aantal Reinbouwers terug naar Laag Veenzicht in Vinkeveen. In de buurt van de tien appartementen en veertien woningen die we er bouwden, plaatsten we ons mobiele informatieloket. De kersverse bewoners waren van harte uitgenodigd om hun ervaringen, uitdagingen en vragen met ons te delen.

De pilotdag was een succes: we beantwoordden vragen, lieten de mogelijkheden van de installatie nog eens zien en liepen mee met enthousiaste bewoners die ons trots hun thuis lieten zien. Bovendien maakten we afspraken voor vervolgbezoeken en loste onze servicemedewerker Erik Jochems ter plaatse een aantal kleine problemen op.

De bewoners lieten ons weten dat ze onze openheid en aanpak tijdens deze pilot waarderen. Voor ons was het een feest om de buurt op zijn mooist terug te zien: met haar trotse bewoners als centraal middelpunt. Op naar de volgende wijk!