De Heuvelinkprijs, de tweejaarlijkse Arnhemse architectuurprijs voor de beste nieuwbouw, is in de jaren negentig door de gemeente Arnhem en dagblad de Gelderlander in het leven geroepen om lokale architectuur alsook de interesse daarvoor te stimuleren. Vandaar dat de Heuvelinkprijs, die sinds 2008 wordt georganiseerd door architectuurcentrum CASA, bestaat uit een vakjury- en een publieksprijs. Voorgaande winnaars waren onder meer Rozet (2014), Brasserie De Boerderij (2016), de Parkzaal Musis (2018) en Bartok (2020). De publieksprijs ging in die jaren naar bloemenkiosk De Stek (2014), Arnhem CS (2018), de Driekapper Vosdijk (2018) en Focus Filmtheater (2020).  

Voor deze twaalfde editie konden projecten worden voorgedragen die zijn opgeleverd in 2020 en 2021. De vakjury, bestaande uit architect en BNA-voorzitter Jolijn Valk (Urban Echoes), journalist Mark Hendriks, hoofdredacteur Blauwe Kamer, tijdschrift voor stedenbouw en landschapsarchitectuur, en architect en meervoudig winnaar van de Heuvelinkprijs Wilbert de Haan (NEXIT Architecten), heeft uit de nominaties een shortlist geselecteerd.

De finalisten voor de Heuvelinkprijs 2022 zijn (in alfabetische volgorde): 

Bosgebouw ontworpen door Dyvik Kahlen Architects

Elderburen ontworpen door oostwest

Hoogwegt ontworpen door diederendirrix

Techplaza ontworpen door Ector Hoogstad Architecten i.s.m. oostwest en DP6

Transzoom ontworpen door opZoom architecten

Turfstraat ontworpen door LEVS Architecten

Turfstraat 27 ontworpen door JCRARCHITECTEN

Kijk hier voor meer informatie over Transzoom.

Ga naar https://casa-arnhem.nl/heuvelinkprijs2022/ om jouw stem uit te brengen!

Stemmen kan vanaf 21 september tot donderdag 6 oktober. Die avond worden de winnaars van zowel vakjury- als  publieksprijs bekend gemaakt tijdens de Nacht van de Architectuur.