2 juni is de Dag van de Bouw. Tijdens deze dag bent u welkom in de Simon Stevinkazerne in Ede. De bouw van deze markante Simon Stevinkazerne werd in 1938 gestart door de Nederlandse krijgsmacht en twee jaar later tijdens de Tweede Wereldoorlog afgerond door de Duitse bezetter. Een bewogen verleden mét een veelbelovende toekomst. Het historisch erfgoed dat werd gered van de sloophamer, biedt vanaf eind 2018 een warm thuis aan haar nieuwe bewoners.

Projectleider van Reinbouw, Nik Waalderbos, vertelt: “Toen ik hoorde over de plannen van Woonstede om de historische Simon Stevinkazerne naar veertig appartementen te transformeren, wilde ik dat project ook binnenhalen voor Reinbouw. Transformaties vind ik geweldig! En net iets minder voorspelbaar dan nieuwbouwprojecten. Met alle partijen werk je samen aan een goede oplossing waar de opdrachtgever wat aan heeft. Bij Reinbouw krijgen we de vrijheid om zelf dingen vlot te trekken. Zo kun je met onderaannemers, leveranciers en opdrachtgevers echt samen dingen regelen. Dat werkt mooi. Samen met mijn collega’s Klaas, Luc, Jan en Edwin beet ik me vast in de wensen van Woonstede en de kansen en uitdagingen die de bijzonde projectlocatie biedt. En met succes: we wonnen de aanbesteding en bouwen nu volop en duurzaam aan de 40 comfortabele huurappartementen.”

Bent u benieuwd naar de ontwikkelingen en wilt u een kijkje nemen in dit unieke gebouw? Kom dan 2 juni tussen 10.00 en 15.00 uur naar Ede.

Routebeschrijving
Via de Verlengde Arnhemseweg, bij rotonde Nieuwe Kazernelaan volgen en vanaf daar de pijlborden volgen.

Meer informatie over de Dag van de Bouw vindt u hier: https://www.debouwmaakthet.nl/